Menu

Õppetöö korraldus

Tundide ajad

1.-2. klasside päevakava

3. klasside päevakava

4.-9. klasside päevakava

Õppetöö korralduse põhimõtted

Üldõpetus on õpetamise viis, mis arendab õpilase vaatlusvõimet, iseseisva töö oskust ja mõtlemist, ergutab fantaasiat ning laiendab õpilase huvide ringi. Üldõpetuse tundides ei eristata ainetunde, vaid keskendutakse teemadele, mida tavapäraselt õpetatakse erinevates õppeainetes. Õppeained püsivad ka üldõpetuses, samuti nende tööviisid, kuid need ei esine iseseisvatena, vaid on seotud ühise teemaga, mille ümber lõimitakse kogu õppetegevus.

Üldõpetusliku tööviisi eesmärgiks on õpetada õpilast seostama erinevaid teadmisi, oskusi ja väärtusi, et need üksteist vastastikku toetaksid, ning mõistma ja suhtestama juba õpitut või õpitavat nii, et erinevate õppeainete vahel tekiksid seosed ja õpilane oskaks tundides saadud teadmisi ja oskusi teise õppeaine tundi üle kanda.

Pikapäevatund on mõeldud TKK 1. klasside õpilastele ning toimub esmaspäevast kuni neljapäevani kell 13.00-13.40. Pikapäevarühma võetakse õpilane vastu või arvatakse sealt välja lapsevanema poolt ARNO keskkonnas esitatud taotluse alusel.

Tund pakub õpilastele tuge ja järelevalvet õppetööst vaba aja sisustamisel. Kui õpilasel on vaja pikapäevarühmast lahkuda muul ajal, kui on näidatud päevakavas (nt seoses huviringidega, arstile minekuga, kodustel põhjustel vmt), siis tuleb lapsevanemal teavitada sellest pikapäevarühma õpetajat (suuliselt, teatisena Stuudiumis või õpilase päevikus).

Pikapäevarühm I 

1.a klass T ja K ruumis 210 (õpetaja Annika Aas)

Pikapäevarühm II 

1.b klass E, T, K ruumis 211 (õpetaja Kaari Liiva) ja N (õpetaja Elis Tõnisson)

Pikapäevarühm III

1.c klass E, T, N ruumis 216 (õpetaja Maire Keis) ja K (õpetaja Maarika Ruuse)

Õppimine temporühmades toimub A-võõrkeeles alates 5. klassist, B-võõrkeeles vastavalt vajadusele alates 7. klassist ja matemaatikas alates 5. klassist.

Konsultatsioonitunnid algavad septembri 2. nädalast.

Ülekoolilised järelevastamise võimalused:

  • neljapäeviti (7.-8. tund) Lina majas
  • reedeti (6.-7. tund) Salme majas

Järelvastamised algavad septembri viimasel täisnädalal (26.-27. september) ning õpilasel tuleb ise Stuudiumis registreeruda. Järelevastamist korraldab õpetaja Tiia Pedaksaar. Ruumid on toodud tunniplaanis.