Menu

Koorid

Mudilaskoorid on töötanud muusikaklasside loomisest peale. Lauldakse 1-3 häälseid laule. Traditsiooniliselt esinetakse mudilaskooride jõulukontserdil kooli aulas, Salemi kirikus, TKK aastapäeva kontserdil aprillikuus Vanemuise Kontserdimajas, TKK aktustel, isade- ja emadepäeva kontsertidel, Tartu linna üritustel, TKK jõulu-jumalateenistusel Peetri kirikus. Koorid on olnud laulupidude mudilaskooride repertuaari tutvustavaks mudilaskooriks Eesti koorijuhtidele – muusikaõpetajatele. On esinenud edukalt Eesti Kooriühingu korraldatud mudilaskooride konkurssidel – festivalidel.

Mudilaskoori proovide ajad Salme koolimajas:

1. klassi koor T 12.15-12.55 kab. 212 ja N 13.00-13.40 kab. 212
poiste mudilaskoor (2.-3. klass) E 13.30-14.10 kab. 204 ja N 13.30-14.55 kab. 204
tütarlaste mudilaskoor (2.-4. klass) E 13.30-14.10 aulas ja N 13.30-14.55 aulas

Mudilaskooride dirigendid:

1. kl. koor –  Heidi Ots
Poiste mudilaskoor – Annelii Traks
Tütarlaste mudilaskoor – Vilve Maide
Kontsertmeister – Merike Muttik

Lastekooris laulavad tütarlapsed 5.-8. klassini. Koori repertuaaris on palju laule eelkõige eesti autoritelt (O. Ehala, A. Valkonen, T. Mägi, R. Eespere, K.A. Hermann jpt). Lauldakse ka teiste maade heliloojate teoseid soome, rootsi, inglise, saksa, ungari, itaalia, ladina keeltes. Lastekoor on lindistanud Eesti Raadios ja esinenud Eesti Televisioonis, osalenud kõikidel Tartu ja Eesti laulupidudel, Lõuna-Eesti laulupäevadel ja muudel muusikaüritustel. Koor on olnud laulupidude lastekoori repertuaari tutvustavaks kooriks Eesti muusikaõpetajatele-dirigentidele. Osaleb Vanemuise teatri etendustes “Pähklipureja” ja “Boheem”.

Lastekoori proovide ajad:

T kell 14.05-15.30

N kell 14.50-16.15 Salme koolimaja aulas

Lastekoori dirigendid:

Koori dirigent – Vilve Maide

Koormeister – Imbi Goldman

Konsertmeister – Merike Muttik

Lastekoori osalemised viimastel konkusidel:

  • 2016.a. rahvusvaheline koorikonkurss Kaunases – hõbediplom ja Grand Prix voorus kulddiplom ning III koht
  • 2018.a. rahvusvaheline koorikonkurss Krakowis – III koht ja parima poola helilooja teose esitaja preemia
  • 2023.a. rahvusvaheline koorikonkurss Bratislavas – kulddiplom, 1. koht lastekooride kategoorias ning kutse Barcelona rahvusvahelisele konkurssile 2024. aastal

Tartu Neidudekoor “Kurekell” on asutatud 1982. aastal. Kooris laulavad neiud 9.-12. klassini kõikidest Tartu koolidest. Koori repertuaaris on eesti heliloojate laulud ja ka teiste maade klassikaline ning kaasaegne koorilooming. Koor on andnud ühiskontserte Tehnikaülikooli Akadeemise Meeskooriga, Tartu Akadeemilise Meeskooriga, `Sveitsi Noortekooriga, naiskooriga Emajõe laulikud, Tartu Poistekooriga, Eesti tütarlaste kooridega. Koor on osalenud kõikidel laulupidudel, esinenud televisioonis, salvestanud muusikat Eesti Raadios, välja andnud CD-d.

Neidudekoori proovide ajad:

T kell 16.30-18.00 Lina koolimaja aulas

N kell 16.30-18.00 Salme koolimaja  aulas.


Neidudekoori dirigendid:

Koori dirigent Vilve Maide

Koormeister Imbi Goldman

Hääleseadja Tiia Puhvel

Kontsertmeister Jorma Toots

Neidudekoori osalemised viimastel konkursidel:

  • 2015.a. rahvusvahelisel koorikonkursil Hispaanias Malagas neidudekooride kategoorias I koht ja hõbemedal ning rahvalaulude kategoorias II koht ja kuldmedal
  • 2015. a. üle-eestilisel nais- ja neidudekooride võistulaulmisel Tallinnas I koht
  • 2016. a. rahvusvahelisel koorikonkursil Austrias Bad Ischlis noortekooride, folkloori ja sakraalse koorimuusika kategoorias kulddiplomid.
  • 2018. a. rahvusvahelisel koorikonkursil Riva del Gardas kulddiplom ja II koht
  • 2018. a. rahvusvahelisel koorikonkursil Bratislavas noortekooride ja vaimuliku muusika kategoorias II koht
  • 2023. a. rahvusvahelisel Fr. Schuberti nim. koorikonkursil Viinis kulddiplom.

Tartu Poistekoor on asutatud Uno Uiga poolt 1961. aastal. Klassikalises segakooris (sopran, alt, tenor, bass)  laulavad poisid ja noormehed 4.-12. klassini kõikidest Tartu linna koolidest. Koori repertuaaris on eesti ja maailma klassikaline koorimuusika, nüüdismuusika, filmimuusika. Poisid osalevad Vanemuise teatri etendustes “Pähklipureja”, “Turandot”, “Boheem”. Koor osaleb Eesti Kontserdi ja Vanemuise sümfooniaorkestri suurprojektides (A. L. Webber “Reekviem”, C. Orff “Carmina burana”). Koor on teinud koostööd RO Estonia poistekooriga, Püha Miikaeli poistekooriga, Helsingi toomkiriku poistekooriga Cantores Minores, Tehnikaülikooli Akadeemilise Meeskooriga, neidudekooriga Kurekell. Koor on olnud laulupidude poistekoori repertuaari tutvustavaks kooriks Eesti muusikaõpetajatele-dirigentidele. On osalenud kõikidel laulupidudel ja poistekooride laulupäevadel, on salvestanud Eesti Raadios, andnud välja CD-d.

Poistekoori proovide ajad:

E kell 16.45-18.15 Lina koolimaja aulas (sopran-alt)  ja Salme koolimaja aulas (tenor-bass)

K kell 16.45-18.15 Lina koolimaja aulas (sopran-alt) ja Lina kab. 110 (tenor-bass)

Poistekoori dirigendid:

Koori dirigendid Annelii Traks ja Sten Zaitsev

Kontsertmeister Jorma Toots.