Menu

Euroopa keeltepäeva tähistamine

Neljapäeval, 26. septembril tähistasime Karlova Koolis Euroopa keeltepäeva. Selle puhul oli 8. ja 9. klassi õpilastel võimalus kuulata aulas loengul kahte külaliskõnelejat Euroopa eri piirkondadest.
Teodora Drucec tuleb Moldova pealinnast Chisinaust, õpib Hollandis ja hetkel vahetusüliõpilasena Tartu Ülikoolis Euroopa õpinguid. Emakeelena kõneleb ta rumeenia keelt, kuid valdab ka nt. inglise, prantsuse ja vene keelt.
Tom Teske on pärit Saksamaalt Erfurtist, on praegu praktikal Tartus Saksa Kultuuri Instituudis ja õpib rahvusvahelisi suhteid. Lisaks saksa keelele oskab Tom inglise, rootsi, vene ja norra keelt. Mõlemad kõnelejad rõhutasid võõrkeelte olulisust, olles ise õppinud mitut keelt, ning jutustasid sellest, kuidas see neile erinevaid uksi on avanud. Saime ka teada erinevate rahvusvaheliste projektide kohta, nagu nt. Erasmus+ ja Model European Union.
Võõrkeeletundides oli õpilastega vestlemas sakslane Ruari Emil Morrison – TÜ eesti ja soome-ugri keeleteaduse üliõpilane, kes on varem lõpetanud Nürnbergi Ülikooli. Ta räägib vabalt eesti keelt, kuigi elab alles kolmandat aastat Tartus. Oma haridusteel on Ruari Emil õppinud inglise, prantsuse, hispaania, ladina, vana-kreeka ja heebrea keelt. Tartu Ülikoolis õpib ta lisaks eesti keelele ka soome ja läti keelt. Huvi Eesti vastu tuli tänu baltisakslastest esivanematele ja Erasmus+ programmi toel jõudiski ta Tartu Ülikooli. Tudeng tunneb end Tartus hästi ja mängib vabal ajal trompetit Big Band Tartus. Aitäh kõikidele osalejatele ja innukust võõrkeelte õppimisel!